ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2022
ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Varoulko Seaside Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 16/20
Aleria Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20
Sense Ελληνική σύγχρονη κουζίνα (Ξεν. «AthensWas») 14,5/20
Ark Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Artisanal Lounge & Gardens Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Βασίλαινας Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Cookoovaya Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Μαγικές Κατσαρόλες Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Salonica Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20
Dome Real Cuisine (Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14, 5/20
Χαρούπι Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Δέκα τραπέζια Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Το Μανιτάρι Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Μούργα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Συν Τροφή Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Tomata (Ξεν. «Sani Marina – Sani Resort») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20
Bubo Fine Dining Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Η Μαριγούλα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Μπουκαδούρα Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
OldMill (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Apiri (Ηράκλειο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Avli (Ρέθυμνο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Elaia (Ξεν. «Kapsaliana Village Hotel», Καψαλιανά Ρεθύμνου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Ferryman (Ελούντα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Hasika (Ρέθυμνο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
LaBouillabaisse (Ξεν. «Minos Beach Art Hotel», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Ονήσιμος (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Pelagos Seaside Restaurant (Ξεν. «Coriva Beach», Κουτσουνάρι Λασιθίου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Πεσκέσι (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα14/20 NEW ENTRY
Taverna (Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas», Βαθύ, Άγιος Νικόλαος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
TheYacht Club (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Χρυσόστομος (Χανιά) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Noble (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20
Petra Restaurant (Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20
Baos (Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Grandma’s (Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
KenshōOrnos (Ξεν. «KENSHŌ Ornos», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Μαραθιά (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14,5/20
Melia (Ξεν.«Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20 NEW ENTRY
AliosIlios(Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
BlackRock (Ξεν. «Santorini Secret», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Broadway (Κως) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Cantina (Σίφνος) 14/20 Ελληνική σύγχρονη κουζίνα NEW ENTRY
Cesar MezeBar (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Efisia (Ξεν. «Myconian Ambassador», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Five Senses – Sophisticated Greek Gastronomy (Ξεν. «Lindos Blu Luxury Hotel & Suites», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
FlyAway (Ξεν. «West East Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Fresh (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Hellas (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
O Ηλίας (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Το Θαλασσάκι (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Idol Restaurant Bar (Σαντορίνη) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Ιθaka (Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Τα Κανιόρια (Λευκάδα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Καρυδιές (Σαμοθράκη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Κληματαριά (Κέρκυρα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Μαυρίκος (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Noa (Ξεν. «Myconian Kyma», Μύκονος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Nōema (Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Panigyri Festival Food (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Παράγκα (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Pomo d’ Oro (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Ρόζας (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
RoseGarden (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Toula’sGastronomy (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Anama (Γιάλοβα Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20 NEW ENTRY
Kooc Taverna Secrets (Ξεν. «Costa Navarino», Πύλος Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20
Almira Fish & Meat Tavern (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Βεργιώτικο (Βέροια) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
ElRestoBar (Ξεν. «Agapitos VIllas», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Έξι Κλειδιά (Ξεν. «Έξι Κλειδιά», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20
Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Κοττάνη (Κοττάνη Ξάνθης) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY
Ναουμίδης (Αγ. Παντελεήμονας Φλώρινας)Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY
Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20
Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας παρέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας Upfield SEE Μαργαρίτα Στεργίου, ο διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. Σπύρος Μαζαράκης, η Marketing&Communicationsdirector / Hospitality | Gastronomy Division ΜΟΔΙΑΝΟ Γεωργία Δώδου, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Ισμήνη Μπογδάνου, ο Senior Brand manager της εζα Μιχάλης Βρανάς, ο Bar & Restaurant Sales manager της Nestlé Waters Γρηγόρης Μανωλέλης,η Managing director της Συνέργια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και επικεφαλής του θεσμού Άννη Ηλιοπούλου.
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκαν με την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022
S.Pellegrino – AcquaPanna
Nespresso Professional
εζα Fine Lager
Μασούτης
ΕΛΟΠΥ
Άλτις
Αγορά Μοδιάνο
Υποστηρικτές
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Κτήμα Βιβλία Χώρα
Άδολο