Συνεχίζεται και το 2024 η διεξαγωγή των Σεμιναρίων Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Tα επόμενα σεμινάρια πρόκειται να πραγματοποιηθούν τονΑπρίλιο και προκειμένου να εξασφαλίσετε έγκαιρα τη θέση συμμετοχής σας σε ένα από τα επόμενα τμήματα παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων όπως φαίνονται παρακάτω:
Τα επόμενα τμήματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ΟΛΑ τα νησιά των Κυκλάδων, ανάλογα με το ενδιαφέρον παρακολούθησης, θα είναι την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και εφόσον συμπληρωθούν συμμετοχές έως 1/03/2024.
Πληροφορίες και υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά: https://www.e–kyklades.gr/articles/efet
Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007), για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας και γραπτή αξιολόγηση για την έκδοση του πιστοποιητικού.
Ποιους αφορά: Η εκπαίδευση αφορά επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν ή εμπορεύονται τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, εστιατόρια, καφέ μπαρ, κυλικεία, παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία κ.ά. και είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 ΕΚ και ΥΑ 14708/17-08-2007).
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα δωρεάν έντυπο εκπαιδευτικό υλικό. Μετά την εκπαίδευση ακολουθεί η διαδικασία της γραπτής αξιολόγησης, η οποία πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης του ΕΦΕΤ (e–exam). Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξετάσεων οδηγεί στην απόκτηση του απαραίτητου πιστοποιητικού παρακολούθησης, το οποίο ισχύει επ’ αόριστον.