ΤΟΠΙΚΑ

Πικάντικη βασιλόπιτα με κοπανιστή Μυκόνου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πικάντικη βασιλόπιτα με κοπανιστή Μυκόνου από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα διαφορετικό κέικ, αλμυρό και πικάντικο. Το σερβίρουμε με τσάτνεϊ αχλαδιού, μήλου ή κυδωνιού, κυδωνόπαστο ή ξερά φρούτα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Συστατικά
300 γρ. κοπανιστή Μυκόνου,
350 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου,
50 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική,
6 αβγά,
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες,
200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
λίγο αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα.
ΒήματαΧτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μπολ (με έναν αβγοδάρτη) ή στο μίξερ (με το φτερό), μέχρι να ενωθούν.Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και, στο τέλος, την κοπανιστή με τα καρύδια και το πιπέρι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ., τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου γίνει το κέικ.

Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο του: αν βγει με υπολείμματα υγρής ζύμης, θέλει λίγα λεπτά επιπλέον ψήσιμο.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με λίγη ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς τη με σαμπάνια, διάφανα αποστάγματα ή λευκά κρασιά με έντονη μεταλλικότητα και οξύτητα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.