ΤΟΠΙΚΑ

Μετατρέπουν τις σκάλες στη Χώρα σε… βιτρίνες – Δείτε φωτογραφίες

Μετατρέπουν τις σκάλες στη Χώρα σε… βιτρίνες – Δείτε φωτογραφίες

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει στη Μύκονο να μετατρέπονται οι εξωτερικές σκάλες στα παραδοσιακά σπίτια της χώρας σε προθήκες καταστημάτων.

Στην πολύβουη χώρα της Μυκόνου, μια από τις πιο ακριβές περιοχές στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ένα παραδοσιακό και διατηρητέο οικισμό, ο ένας μετά τον άλλον ιδιοκτήτες και ενοικιαστές καταστημάτων αλλάζουν τις σκάλες μεταμορφώνοντας τες σε βιτρίνες και με τον τρόπο αυτού αλλοιώνουν την παραδοσιακή φυσιογνωμία του οικισμού…

Σε κανένα παραδοσιακό κέντρο πόλης στην Ευρώπη όπου οι οικισμοί είναι διατηρητέοι, δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρέμβαση με σκοπό να διατηρηθεί αναλλοίωτη η ταυτότητα.

Ερώτημα είναι πώς όλες αυτές οι παρεμβάσεις στις σκάλες του νησιού πραγματοποιήθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές από τις επίσημες υπηρεσίες δόμησης και την Πολεοδομία.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Newsbomb.gr:

Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
Πηγή: Newsbomb.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.