Η θύελλα που ξέσπασε αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς ήταν η αφορμή για να τοποθετηθεί ο Φλώριος Ασημομύτης που στέλνει τα δικά του «μηνύματα» προς κάθε κατεύθυνση:
«Μύκονος, Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021
Και ξαφνικά, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, με την οικονομία πολλών κρατών να ανακάμπτει σταδιακά και με αργούς ρυθμούς, και ενώ η ανάπτυξη στο νησί της Μυκόνου γνωρίζει άνθιση που πολλές περιοχές θα ζήλευαν, επανέρχονται στο προσκήνιο κάποιοι εμβόλιμοι «Ινδιάνοι» που αδυνατούν να αντιληφθούν την εξέλιξη των πραγμάτων και οραματίζονται εποχές προγονικές εξαπολύοντας σκοταδιστικές αερολογίες, με μόνο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.
Ποιος διανοούμενος, εκπαιδευμένος στο εξωτερικό με πτυχίο και γνώσεις ακαδημαϊκές, καταπατάει την ελπίδα της εξέλιξης και αναζητά την επιστροφή στις μικρότητες και την ρουσφετική εξάρτιση του ενός από τον άλλον? Πως μπορεί κάποιος που δεν έχει ακόμα δείξει έργο, να προσπαθεί με λόγια μισά και μνησίκακα να διαβάλει την οικουμενική προσπάθεια μίας κυβέρνησης να οδηγήσει ένα νησί στην καθιέρωση παγκοσμίως και να το εντάξει στην ατζέντα των μεγαλύτερων brand που θα το οδηγήσουν στην αναγέννηση και την ανάπτυξη?
Ποιος είναι αυτός που μονόπλευρα θεωρεί, ότι έχει λόγο και κρίση στις προσπάθειες της όποιας κυβέρνησης? Ποιος αγνοεί προσβλητικά τις εγκρίσεις των Υπουργείων? Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι η κατάσταση της παρανομίας, της κλεψιάς, της ασυδοσίας των πλούσιων αυτοχθόνων ενός τόπου μπορεί να συνεχίζεται, καταστρέφοντας και βιάζοντας το φυσικό κάλλος ενός τόπου, δημιουργώντας μαύρες τρύπες σε υποδομές και παροχές? Ποιος είναι αυτός που η μωρία του τον προστάζει να δηλώσει απαξίωση στην εξέλιξη, τη στιγμή που το κληροδότημά του στις επόμενες γενιές είναι η αυθαιρεσία, η περιβαλλοντική μόλυνση και η αλαζονική καταπάτηση της ομορφιάς ενός τόπου.
Ποιος είναι αυτός, που μετά την αποκάλυψη προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις με σαθρό υπόβαθρο.
Και εν τέλει, ποιος είναι αυτός που απορρίπτει και απαξιεί την ύπαρξη Στρατηγικών Επενδύσεων στον τόπο του, που αξίζει να τον σέβονται μέσα από έργα που αποδίδουν φόρο τιμής στο περιβάλλον και στην υγιή ανάπτυξη? Όταν πέντε Υπουργεία απαρτιζόμενα από πέντε Υπουργούς εκλεγμένους από το λαό τον ίδιο, υπογράφουν για επενδύσεις που πληρούν τα υψηλοτέρα στάνταρντ και, πέραν της ιδέας και της ομορφιάς που εναρμονίζεται αναλόγως και πλήρως με το φυσικό κάλλος της περιοχής, φέρουν όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις μέσα από περιβαλλοντολογικές μελέτες από αρχιτεκτονικές επιτροπές που τα καθιστούν πλήρως φιλικά προς το περιβάλλον, για ποιο λόγο ακριβώς υπάρχει εναντίωση?
Είναι ποτέ δυνατόν, τέτοιου επιπέδου έργα, που εμπεριέχει ιδίες υποδομές και δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τις «ανύπαρκτες» υποδομές του ίδιου του τόπου, να συγκρίνονται, να κατακρίνονται και να απορρίπτονται από μηχανικούς που χρόνια τώρα πρεσβεύουν την αυθαιρεσία σε όλα τα επίπεδα, καταστρέφοντας τον τόπο, που σκίζοντας ιμάτια κατόπιν εορτής, προσπαθούν να «προστατεύσουν»..?
Ο καθένας μας έχει προσωπική κρίση και τις βασικές γνώσεις, όχι ακαδημαϊκού περιεχομένου, αλλά ηθικής και απλής αναλογικής για να αξιολογήσει τα λεγόμενα «σοφών».
«..Η ανοχή θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο,
που θα απαγορεύεται στους ευφυείς ανθρώπους,
να κάνουν οποιαδήποτε σκέψη,
ώστε να μην προσβάλουν τους ηλιθίους..»
Φ. Ντοστογιέφσκι
Τα συμπεράσματα δικά σας..»