Aυξήσεις στις τιμές του κρέατος καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να γιορτάσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης φέτος καθώς τα «απαραίτητα» έχουν πάρει την ανιούσα σε σχέση με πέρυσι.
Μόνο το ένα κιλό αρνί και το κατσίκι στοιχίζουν περίπου 14 ευρώ το κιλό ενώ το κοτόπουλο στοιχίζει περίπου 5 ευρώ και το χοιρινό φτάνει τα 10 ευρώ ανάλογα και με το κομμάτι.
Πολλοί καταναλωτές, προσπαθώντας να ρίξουν το κόστος, προμηθεύτηκαν πολύ νωρίς τα απαραίτητα για το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.
Πόσο θα κοστίσει το κρέας στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου κ. Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις τιμές του κρέατος.
«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17.95 ευρώ το κιλό. Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος», είπε χαρακτηριστικά.
Αρνί χεράκι: 11 ευρώ/κιλό
Αρνί μπούτι: 12 ευρώ/κιλό
«Έχουμε αρκετές παραγγελίες και έρχονται πελάτες που μας ζητάνε σουβλάκια, κοκορέτσια κτλ. Μειωμένη η κίνηση δεν θα είναι αλλά έχει αλλάξει η δυναμική του καταναλωτή. Μπορεί να μην πάρει το παιδάκι το αρνίσιο αλλά μπορεί να πάρει παϊδάκια κοτόπουλου», συμπλήρωσε.
Ο νομικός εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης επεσήμανε πως η τιμή του κρέατος θα είναι αυξημένη αυτές τις μέρες, το ίδιο όμως θα συμβεί και με το σαρακοστιανό τραπέζι.
«Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά αφορούν άλλες κατηγορίες προϊόντων», είπε.