BUSINESS ΤΟΠΙΚΑ

Στα καλύτερα της Ελλάδας τα εστιατόρια της Μυκόνου

Στα καλύτερα της Ελλάδας τα εστιατόρια της Μυκόνου

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα».

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας, κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 80 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Θράκη, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω. Οι γευσιγνώστες του Αθηνοράματος γύρισαν και φέτος όλη την επικράτεια, για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν εκατοντάδες εστιατόρια και χιλιάδες πιάτα. Μάλιστα, 24 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού, αποδεικνύοντας την άνευ προηγουμένου άνοιξη της ελληνικής κουζίνας.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2022
ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Varoulko Seaside Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 16/20

Aleria Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Sense Ελληνική σύγχρονη κουζίνα (Ξεν. «AthensWas») 14,5/20

Ark Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Artisanal Lounge & Gardens Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Βασίλαινας Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Cookoovaya Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Μαγικές Κατσαρόλες Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonica Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Dome Real Cuisine (Ξεν. «Nikopolis Hotel Thessaloniki») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14, 5/20

Χαρούπι Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Δέκα τραπέζια Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Το Μανιτάρι Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Μούργα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Συν Τροφή Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Tomata (Ξεν. «Sani Marina – Sani Resort») Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Bubo Fine Dining Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Η Μαριγούλα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Μπουκαδούρα Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

ΚΡΗΤΗ

OldMill (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Apiri (Ηράκλειο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Avli (Ρέθυμνο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Elaia (Ξεν. «Kapsaliana Village Hotel», Καψαλιανά Ρεθύμνου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Ferryman (Ελούντα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Hasika (Ρέθυμνο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

LaBouillabaisse (Ξεν. «Minos Beach Art Hotel», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ονήσιμος (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Pelagos Seaside Restaurant (Ξεν. «Coriva Beach», Κουτσουνάρι Λασιθίου) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Πεσκέσι (Ηράκλειο) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα14/20 NEW ENTRY

Taverna (Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas», Βαθύ, Άγιος Νικόλαος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

TheYacht Club (Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Χρυσόστομος (Χανιά) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

ΝΗΣΙΑ

Noble (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Petra Restaurant (Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20

Baos (Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Grandma’s (Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

KenshōOrnos (Ξεν. «KENSHŌ Ornos», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Μαραθιά (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14,5/20

Melia (Ξεν.«Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20 NEW ENTRY

AliosIlios(Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

BlackRock (Ξεν. «Santorini Secret», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Broadway (Κως) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Cantina (Σίφνος) 14/20 Ελληνική σύγχρονη κουζίνα NEW ENTRY

Cesar MezeBar (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Efisia (Ξεν. «Myconian Ambassador», Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Five Senses – Sophisticated Greek Gastronomy (Ξεν. «Lindos Blu Luxury Hotel & Suites», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

FlyAway (Ξεν. «West East Suites», Σαντορίνη)Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Fresh (Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Hellas (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

O Ηλίας (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Το Θαλασσάκι (Τήνος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Idol Restaurant Bar (Σαντορίνη) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Ιθaka (Ίος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Τα Κανιόρια (Λευκάδα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Καρυδιές (Σαμοθράκη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κληματαριά (Κέρκυρα) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Μαυρίκος (Ρόδος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Noa (Ξεν. «Myconian Kyma», Μύκονος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Nōema (Μύκονος) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Panigyri Festival Food (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Παράγκα (Ρόδος) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Pomo d’ Oro (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ρόζας (Σαντορίνη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

RoseGarden (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Toula’sGastronomy (Κέρκυρα) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Anama (Γιάλοβα Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 15/20 NEW ENTRY

Kooc Taverna Secrets (Ξεν. «Costa Navarino», Πύλος Μεσσηνίας) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

Almira Fish & Meat Tavern (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Βεργιώτικο (Βέροια) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (Λιτόχωρο Πιερίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

ElRestoBar (Ξεν. «Agapitos VIllas», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Έξι Κλειδιά (Ξεν. «Έξι Κλειδιά», Πήλιο) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14/20

Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κοντοσώρος (Ξινό Νερό Φλώρινας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Κοττάνη (Κοττάνη Ξάνθης) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20NEW ENTRY

Ναουμίδης (Αγ. Παντελεήμονας Φλώρινας)Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη (Αλεξανδρούπολη) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20 NEW ENTRY

Χάραμα (Αρκοχώρι Ημαθίας) Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας παρέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας Upfield SEE Μαργαρίτα Στεργίου, ο διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. Σπύρος Μαζαράκης, η Marketing&Communicationsdirector / Hospitality | Gastronomy Division ΜΟΔΙΑΝΟ Γεωργία Δώδου, η διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Ισμήνη Μπογδάνου, ο Senior Brand manager της εζα Μιχάλης Βρανάς, ο Bar & Restaurant Sales manager της Nestlé Waters Γρηγόρης Μανωλέλης,η Managing director της Συνέργια Α.Ε., αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος και επικεφαλής του θεσμού Άννη Ηλιοπούλου.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πραγματοποιήθηκαν με την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022
S.Pellegrino – AcquaPanna
Nespresso Professional
εζα Fine Lager
Μασούτης
ΕΛΟΠΥ
Άλτις
Αγορά Μοδιάνο

Υποστηρικτές
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Κτήμα Βιβλία Χώρα
Άδολο

 

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.