Οι ηλικιακές ομάδες 40-49, 50-59 και 20-29 φαίνεται ότι βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων σύμφωνα με τα όσα έγιναν χθες γνωστά.
Οπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, όσοι είναι από 40 έως 49 ετών προηγούνται σε αριθμό κρουσμάτων, φτάνοντας το 20%, ενώ με πολύ μικρή διαφορά ακολουθούν τα άτομα από 50 έως 59 ετών. Η ομάδα 20-29 ετών βρίσκεται ελάχιστα πιο πίσω και σε ποσοστό πάνω από 15%, καταγράφοντας μεγαλύτερη επίπτωση όσον αφορά στα κρούσματα συγκριτικά με την ομάδα 30 – 39 ετών.
«Η ηλικιακή ομάδα των 65 άνω σε πανελλαδικό επίπεδο, έδειξε σχετική υποχώρηση, βελτιώνοντας έτσι το προφίλ της σχετικής αναμενόμενης νοσηρότητας και θνητότητας. Επί του παρόντος, τη χαμηλότερη επίπτωση ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες παρατηρείται στους άνω των 65, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των ατόμων που είναι κάτω των 18 ετών», ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής. Η ηλικιακή ομάδα 60 – 69 ετών αντιπροσώπευε με βάση τα χθεσινά στοιχεία περίπου το 10% των κρουσμάτων.
Σε σχέση με τα παιδιά, όσα είναι ηλικίας από 10 έως 19 ετών σαφώς υπερτερούν των μικρότερων παιδιών, 5 – 9 ετών και μικρότερων των πέντε ετών. Εως χθες, η ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών αντιπροσώπευε το 6,9% του συνόλου των μολύνσεων από την έναρξη κυκλοφορίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Πριν ένα μήνα, στις 17 Ιανουαρίου αντιπροσώπευαν το 6,1%. Παρουσιάζεται, δηλαδή, μια αυξητική τάση.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χθες ότι οι περιοχές όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων – κάποιες από τις οποίες ήδη στο … βαθύ κόκκινο – είναι: Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσος, Αργολίδα, Βοιωτία, Κεφαλονιά, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Ιωάννινα και Ηράκλειο.
dikaiologitika.gr