ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ομογενείς από την ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ομογενείς από την ελίτ της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και με ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη με υλοποιήσιμες προτάσεις για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα, που συγκαταλέγεται στους κλάδους του 21ου αιώνα και προσφέρει τεράστια πρόσθετη αξία. Στόχος είναι ο κλάδος να στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία και να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό της, τις υποδομές της και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι συμμετέχοντες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν εμπειρία από επενδύσεις στην Ελλάδα, τόνισαν το ταλέντο και το υψηλής ποιότητας δυναμικό που υπάρχει στη χώρα κι επεσήμαναν την ανάγκη βελτίωσης του πλαισίου για την αξιοποίησή του. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στις «ανοιχτές πόρτες» που συναντούν στην κυβέρνηση και στο γραφείο του Πρωθυπουργού και τόνισαν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στις διαδικασίες αδειοδότησης, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών και την προώθηση αλλαγών στη φορολογία.

Τηλεδιάσκεψη ομάδα εργασίας

Εξετάστηκαν επίσης οι στρατηγικές κινήσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη μονάδων έρευνας και παραγωγής στην Ελλάδα, για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, για τη σύνδεση του νεότευκτου κλάδου με τον ακαδημαϊκό κόσμο και για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δομών οι οποίες θα προσφέρουν υψηλό βαθμό ειδίκευσης στη διοίκηση εταιρειών βιοφαρμακευτικής, ακόμα και σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η ανάπτυξη πρότυπων ερευνητικών κέντρων και ενός οικοσυστήματος ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain. Οι συζητήσεις αυτού του είδους θα επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση αφου όπως τονίστηκε η ανάπτυξη αυτού του είδους «δεν αφορά μόνο το σήμερα και το αύριο αλλά και το μεθαύριο».

«Έχουμε θέσει τα θεμέλια για ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο δεν βασίζεται απαραίτητα στα παραδοσιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα που που πάντοτε συσχετίζει κανείς με την Ελλάδα.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.