Οι προκλήσεις της εποχής βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συνεδρίου βιωσιμότητας του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Οι τρόποι επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων που έχουν θέσει έως το 2030 τα Ηνωμένα Έθνη τέθηκαν στο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist, για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τιμήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Recycle Greece Νίκο Τσερκεζίδη και τόνισε πως η παιδεία και η πολιτιστική κληρονομία θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, προκειμένου η ανθρωπότητα να κάνει βήματα μπροστά.
«Η παιδεία είναι το παράθυρό μας στο μέλλον ενώ η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η αυτοσυνείδηση της ανθρωπότητας» δήλωσε η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε και στις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
«Είναι μια επέτειος διεθνής που μπορεί να υπενθυμίσει τα ιδεώδη που έγιναν θεμέλια του κόσμου μας, και μπορούν να δώσουν ελπίδα και έμπνευση για τα επόμενα βήματά μας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Η Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO συνέδεσε τον ορίζοντα του 2030, με τον ρόλο της Ελλάδας, να κηρύττει τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιστημών και των ΜΜΕ.
Ο Νίκος Τσερκεζίδης που έκανε πολλές και σημαντικές επαφές στο συνέδριο τόνισε:
«Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή μας στο 3rd Sustainability Summit που διοργάνωσε το περιοδικό Economist, είμαστε βέβαιοι πως η ίδρυση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) LEAF της οποίας η εταιρεία μας έχει συνιδρυσει με σπουδαία αλλα ονόματα, φορείς και πανεπιστήμια, θα επιτελέσει εξαίρετο έργο στην πορεία προς ένα καθαρότερο μέλλον του πλανήτη μας!»